VERSAFDELING

VERSAFDELING

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
Bij Delicatessen Chris vindt u alles onder één dak! 
Vers vlees, verse vis, verse groenten & fruit, verse broodafdeling, een ambachtelijke charcuterie afdeling, een uitgebreid kazen assortiment, eigen vers bereide gerechten, huisbereide salades en een homarium met kreeft en oesters. 

"Het is voor ons van groot belang om dagelijks de beste kwaliteit aan onze klanten te kunnen aanbieden. Dat is onze filosofie."

DÉ VERS SPECIALIST IN LIER EN OMSTREKEN !

VERS VLEES & BBQ

In onze slagerij draait alles om vakmanschap, kwaliteit en een luisterend oor naar onze klanten.
Onder leiding van Michiel, die zijn opleiding genoot in Brugge, Ter groene Poorten en leeft voor zijn vak met hart en ziel, trachten we eigentijds onze slagerij te beheren. We werken voor het selecteren van onze runderen van in het begin samen met mensen uit de streek.
De levensomstandigheden van de runderen zijn enorm belangrijk, het opvolgen vanaf de geboorte tot wanneer ze slachtrijp zijn. De controle op de voeding. Enkel de beste runderen worden geselecteerd. Wij zijn dan ook enorm trots om met zulke boerderij te mogen samenwerken.
We leggen de lat hoog en werken uitsluitend met topkwaliteit. 
Het witblauw rund.
Het ruime assortiment aan panklaar vlees wordt in ons atelier bereid. Als ook verschillende soorten charcuterie.
Verder het kalf , het varken, lam, kip en kalkoen.
In het seizoen verzorgen we graag uw BBQ pakket, kijk naar de mogelijkheden op de webshop.

BUITENLANDS RUND

Ook onze buitenlandse runderen komen steeds van dezelfde geselecteerde boeren.
Altijd van dezelfde boerderijen. De runderen komen enkel uit de streek waar elk specifiek ras vandaan komt. Er wordt enkel gekocht bij kleine familiale boerderijen, waar traditie, trots en topkwaliteit op de eerste plaats komt. En waar het rund in de beste omstandigheden kan opgroeien. Elk product moet het label uitmuntend krijgen.
Enkele rassen uit ons assortiment : Piemontese, Chianina, Simmentaler, Rubia Gallega, Saler enz
Tevens werken we met het beroemde Ibericovarken rechtstreeks uit de streek van het Spaanse Salamanca. Sappig en smakelijk.
U kan steeds Kris of Michiel of Jonathan raadplegen indien u meer uitleg wenst, we helpen u met plezier verder.

RIJPINGSKAST

De volledige ruggen worden afgerijpt in onze eigen rijpingskast.
Dit wordt zorgvuldig door Kris en Michiel opgevolgd. 
Het top verse vlees krijgt de tijd om te rijpen. Zo krijgt het vlees zijn volle geweldige smaak!
Mals en overheerlijk dat is wat je krijgt na dit nauwkeurig proces.

VERSE VIS

Voor onze vistoog zetten we stevig in op vers. Van diepvries is hier geen sprake.
Er is geen klassieke opleiding voorzien voor vishandelaar. Destijds toen Kris hotelschool liep werd er enkel met hele verse vis gewerkt. Ook daarna in de restaurants deed hij zijn ervaring op en werd er met hele verse vis gewerkt. Zo alleen kan je de kwaliteit van vis bepalen. En daar leer je onder andere het vak van vis fileren.
Ruim 34 jaar werken we met verse vis in onze traiteur afdeling en daardoor kunnen we u steeds een mooi assortiment van verse vis aanbieden en u ook op de juiste manier informeren. U kan steeds terecht bij Kris en zijn medewerkers voor informatie of een vis die u graag had besteld. Indien u een andere keuze dan het assortiment wenst, dan kan dat. Dag A bestellen, dag B kan u er over beschikken.
Wij kiezen voor u enkel de meest verse en kwaliteitsvolle vis. Schaal en schelpdieren.
In ons homarium kan u steeds levende kreeften bekomen. U kan tal van visbereidingen vinden in onze traiteur toog of een keuze maken uit de traiteurslijst waar u tal van schotels kan terug vinden. Elke vrijdag hebben we ook gebakken kibbeling en kabeljauw. Tevens kan u een fijn assortiment van visbereidingen in onze vistoog vinden.
Ook kan u onder de BBQ pakketten de heerlijk bereidingen van verse vis terug vinden tijdens het BBQ seizoen.

CHARCUTERIE

Wij brengen u een uitgebreid gamma aan charcuterie.
Artisanale producenten die zich richten op de ambachtelijke wijze waarop charcuterie moet gemaakt worden met respect voor de hygiene en het welzijn van de dieren. 
Ons gamma van Vilani, de topkwaliteit uit Italie. Hun salami’s en hammen zijn uitmuntend.
Verschillende hammen van een specifiek terroir. Bellota, Mangalica, Parma, San Daniele, Pata Negra , hammen van bij ons, genoeg keuze.
Onze gekookte hammen worden nog op artisanale wijze gepekeld.
Dit alles uitgebreid met charcuterie uit eigen huis. Salami’s, gehaktkoek, volledige gamma paté's enz
We snijden nog alles op het moment zelf. Dat is onze filosofie. VERS !

HUISBEREIDE SALADES

Al onze salades worden in het huis bereid.
Dit alles met verse producten.
Een hele waaier, kom gerust een kijkje nemen of kijk even op onze webshop.

KAAS

Het is voor ons van groot belang om dagelijks de beste kwaliteit aan onze klanten te kunnen aanbieden. Dat is onze filosofie. Suzanne die gepassioneerd met kaas en zuivel bezig is en dit ook overbrengt aan de medewerkers, kiest voor u de juiste producten en geeft u hierbij de correcte informatie. Ze helpt u graag mee de juiste keuze te maken. Een uitgebreide keuze aan kazen uit gans Europa.

BAKKERIJ

Wij hechten veel belang aan ons dagelijks brood.
Daarom brengen we voor u enkel brood waar aan gewerkt is.
Dit met kennis, gevoel en tijd.
En dit met de juiste ingrediënten. Gezonde ingrediënten.
De werkwijze bepaalt de signatuur van het brood. We werken samen met mensen die met veel enthousiasme met hun vak bezig zijn.
Samenwerken is voor ons ook belangrijk.
Zo hebben we onder andere desembrood met een eigen desemcultuur, een mengsel van meel en water. Door dit mengsel te laten fermenteren ontstaan melk - en azijnzuren. Dit zorgt voor een natuurlijke rijzing van het brood. Door de lange rijstijd worden vitamines en mineralen beter opgenomen en ontstaat een voedzaam brood met veel geur en smaak. Nadat proces bij onze bakker komt het naar ons toe en bakken wij het verder af. Zo hebben we ook biologisch brood. Een ruime keuze.
Bekijk het even op de webshop of kom een kijkje nemen in de winkel.

GROENTE & FRUIT

Ons aanbod gaat mee met de seizoenen. Groenten die zoveel mogelijk Belgisch en van onze eigen telers komen. Een ruim assortiment aan groenten en fruit.
Tevens hebben we voor u voorgesneden groenten, zodat u snel maar bewust toch nog verse groenten kan voorschotelen na een lange werkdag.
Onze groenten spelen tevens een belangrijke rol in onze bereidingen.
Wij stellen graag voor u een fruitmand samen.
Vraag advies aan onze medewerkers.

BROODJES & SALADES

In de winkel hebben we een saladebar waar je zowel belegde broodjes kan verkrijgen of huisgemaakte salades, wraps enz. Verse yoghurt, bv Griekse (mager) en volle. U kan ook via de webshop bestellen.

DAGSCHOTELS

Dagelijks, uitgezonderd maandag bieden we u een hele reeks verse dagschotels aan.
Kris en zijn team bereiden uit eigen keuken voor u een ruim gamma dagschotels.
Dit alles met kraakverse producten.
Bekijk het gamma op de site. Na een drukke dag snel en handig en toch lekker vers.

FOIE GRAS

GANZENLEVER
Het basisproduct wordt bij ons eerst onderworpen aan een strenge selectie. Vervolgens bieden wij u de gekuiste ganzenlever aan (foie gras paré).
Ook een basisassortiment is beschikbaar: Vraag er naar in de winkel.
Wij helpen u graag verder.
Bestellingen 4 werkdagen op voorhand:
Terrines
Torchons
Kleine rolletjes
Wij bereiden onze ganzenlever onder de strengste en meest hygiënische omstandigheden.
ONS ASSORTIMENT:
Verse ganzenlever (om te bakken, carpaccio, terrine). Wij selecteren voor u de meest geschikte
Gekuiste ganzenlever. De ganzenlever word voor u manueel opgekuist met behoud van zo veel mogelijk stukken
Gerookte ganzenlever (bv. voor carpaccio)
Terrine natuur
Terrine met verse vijgen
Terrine met dadel en marsepein
Terrine gemarmerd met gerookte ganzenborst
Kleine torchon natuur
Kleine rolletjes natuur of gerookt
Terrines

VERSE TRUFFELS

Bij Delicatessen Chris vindt u verschillende soorten heerlijke, verse truffels. Truffels zijn kostbare zwammen die onder de grond groeien op de wortels van verschillende soorten bomen. Ze hebben dan ook allemaal een unieke, diverse smaak. Truffels worden hoofdzakelijk verwerkt in gerechten die tot de hogere gastronomie worden gerekend. Truffels worden dan ook beschouwd als een ware delicatesse! Bestelling truffel :4 werkdagen op voorhand
Er zijn verschillende soorten truffels verkrijgbaar bij Delicatessen Chris:
WINTERTRUFFEL
Deze wordt beschouwd als de truffel der truffels. Beschikbaar van half december tot begin maart.
ZOMERTRUFFEL
Deze truffel is goedkoper, heeft minder aroma en is enkel rauw verkrijgbaar om te raspen. Beschikbaar van augustus tot november.
HERFSTTRUFFEL OF PIEMONTESE
Dit is de duurste onder de truffels. Ze geeft een explosie van smaak indien op een warm gerecht geschaafd. Beschikbaar oktober en november.
WIT LENTETRUFFELTJE OF BIANCHETTI
Dit is een beige truffel met een specifieke smaak en een sterk aroma en ook met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ze dient bij voorkeur om koud te verwerken. Beschikbaar maart en april.

Share by: