VERS VLEES & BBQ
In onze slagerij draait alles om vakmanschap, kwaliteit en een luisterend oor naar onze klanten.
Onder leiding van Michiel, die zijn opleiding genoot in Brugge, Ter groene Poorten en leeft voor zijn vak met hart en ziel, trachten we eigentijds onze slagerij te beheren. We werken voor het selecteren van onze runderen van in het begin samen met mensen uit de streek.
De levensomstandigheden van de runderen zijn enorm belangrijk, het opvolgen vanaf de geboorte tot wanneer ze slachtrijp zijn. De controle op de voeding. Enkel de beste runderen worden geselecteerd. Wij zijn dan ook enorm trots om met zulke boerderij te mogen samenwerken.
We leggen de lat hoog en werken uitsluitend met topkwaliteit.
Het witblauw rund.
Het ruime assortiment aan panklaar vlees wordt in ons atelier bereid. Als ook verschillende soorten charcuterie.
Verder het kalf , het varken, lam, kip en kalkoen.
In het seizoen verzorgen we graag uw BBQ pakket, kijk naar de mogelijkheden op de webshop.
BUITENLANDS RUND
Ook onze buitenlandse runderen komen steeds van dezelfde geselecteerde boeren.
Altijd van dezelfde boerderijen. De runderen komen enkel uit de streek waar elk specifiek ras vandaan komt. Er wordt enkel gekocht bij kleine familiale boerderijen, waar traditie, trots en topkwaliteit op de eerste plaats komt. En waar het rund in de beste omstandigheden kan opgroeien. Elk product moet het label uitmuntend krijgen.
Enkele rassen uit ons assortiment : Piemontese, Chianina, Simmentaler, Rubia Gallega, Saler enz
Tevens werken we met het beroemde Ibericovarken rechtstreeks uit de streek van het Spaanse Salamanca. Sappig en smakelijk.
U kan steeds Kris of Michiel of Jonathan raadplegen indien u meer uitleg wenst, we helpen u met plezier verder.
RIJPINGSKAST
De volledige ruggen worden afgerijpt in onze eigen rijpingskast.
Dit wordt zorgvuldig door Kris en Michiel opgevolgd.
Het top verse vlees krijgt de tijd om te rijpen. Zo krijgt het vlees zijn volle geweldige smaak!
Mals en overheerlijk dat is wat je krijgt na dit nauwkeurig proces.